María Páramo del Rincón de la Peña

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMaría Páramo del Rincón de la Peña
Biografia
Naixement2 febrer 1592 Modifica el valor a Wikidata
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Mort17 octubre 1660 Modifica el valor a Wikidata (68 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Càncer Modifica el valor a Wikidata)
Activitat
Ocupacióreligiosa cristiana Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde dels Agustins Recollectes Modifica el valor a Wikidata

María Alonso del Páramo del Rincón de la Peña (Madrid, 2 de febrer de 159217 d'octubre de 1660), més coneguda pel seu nom religiós María de San Ignacio, va ser una religiosa agustiniana i escriptora castellana.

Va néixer a Madrid el 2 de febrer 1592, filla de Juan Alonso Páramo del Rincón i d'Ana María de la Peña.[1] Òrfena de mare, el seu pare, que servia com a soldat al rei, va deixar Páramo al servei de la comtessa de Puñonrostro. A la seva joventut va sentir la vocació religiosa de la mà de la mare Mariana de San José, que estava fundant un convent d'agustinianes recol·lectes a Valladolid. Prèvia comunicació a la comtessa, va prendre l'hàbit i fou admesa a l'orde el 2 de febrer de 1611.[2][3]

Va passar per diversos convent de l'orde, com els de Castilleja de la Cuesta o Carmona.[1] Va ser priora diverses vegades, essent un dels seus mandats de dotze anys, i també serví com a sotspriora i mestra de novícies, càrrecs en els quals va sobresortir per la seva virtut i saviesa. Al llarg de la seva vida també conreà la pintura, el dibuix, el brodat i l'escriptura; a la seva mort es van trobar diversos llibres de caràcter religiós escrits per ella titulats Suspiros del alma a Dios, Protestaciones de la fe, Peticiones al Señor i Sacrificios de su alma y cuerpo.[2][3]

Afectada de càncer a la boca i la gola,[1] va morir després d'un llarg període de malaltia, el 17 d'octubre de 1660.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 1,2 Álvarez y Baena, José Antonio. Hijos de Madrid, ilustres en santidad, dignidades, armas, ciencias y artes (en castellà). Tom IV. Madrid: Oficina de D. Benito Cano, 1791, p. 49-50. 
  2. 2,0 2,1 2,2 Ballesteros Robles, Luis. Diccionario biográfico matritense (en castellà). Madrid: Ajuntament de Madrid, 1912, p. 14-15. 
  3. 3,0 3,1 Castellanos de Losada, Basilio Sebastián (Dir.). Biografía eclesiástica completa (en castellà). tom XVI. Madrid: Imprenta de D. Alejandro Gómez Fuentenebro, 1863, p. 707-708.